به گزارش« اخبار خودرو » ، براساس پیشبینیهای ارائهشده توسط موسسه فراست اند سالیوان که در زمینه ارائه مشاوره تجاری مشغول به کار است، در سال ۲۰۱۸ فروش خودرو در بازار مالزی با رشدی ۲درصدی نسبتبه سال گذشته به حدود ۶۰۱هزاردستگاه خواهد رسید.
انتظار میرود در سال میلادی جدید اقتصاد مالزی به رشد مثبت خود ادامه دهد و به تبع آن اطمینانخاطر مالی مصرفکنندگان در طول سال حفظ شود.
[caption id="attachment_209411" align="aligncenter" width="595"]
ویوک وایدیا، معاون ارشد بخش حملونقل در موسسه فراستاندسالیوان گفت: «با قوتگرفتن رینگیت (واحد پولی مالزی) احتمال کاهش هزینه واردات قطعات مونتاژی و مدلهای پیشساخته (CBU) وجود خواهد داشت که به ثابت ماندن قیمتها در سال جدید کمک میکند.»
او همچنین افزود: «رونمایی از خودروی تولید داخل با نام پرودوآ مایوی در سال۲۰۱۷ و همچنین عرضه مدلهای مهمی ازجمله مدل پرطرفدار تویوتا CH-R در سال ۲۰۱۸ نیز به بالا رفتن فروش در سال جاری کمک خواهد کرد.»
اما از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که تلاش پیوسته بانک نگارا در مالزی برای بهبود کیفی وامها به سختترشدن اوضاع برای خانوارهای کمدرآمد و خریداران جوان بینجامد و حجم کلی خودروسازی را در سال ۲۰۱۸ تحتتاثیر خود قرار دهد.
آقای وایدیا اظهار کرده است:«سایر عوامل مانند بهبود سیاست خودرویی ملی مالزی در زمینه زیرساختهای حملونقل عمومی و همچنین زیادشدن خدمات همسفری در بلندمدت روی بازار خودروی این کشور تاثیرگذار خواهد بود اما بعید بهنظر میرسد در سال جاری تاثیر خاصی را شاهد باشیم.»
او در ادامه گفته است: «درحالیکه میزان بالای قرضهای خانوادهها ملاحظه بیشتر در زمینه خرج کردن را دامن خواهد زد، رشد درآمد موردانتظار، تاثیر معکوسی بر تصمیمگیری آنها خواهد گذاشت.»
بازار مالزی در سالی که گذشت
در سال۲۰۱۷ با بهبود وضعیت اقتصادی مالزی و بالارفتن اطمینان خاطر مصرفکنندگان، تقاضا برای خودرو در مجموع (خودروهای سواری و خودروهای تجاری) رشدی ۱٫۶درصدی را تجربه کرد، هرچند تقاضا در بازار خودروهای تجاری برای چهارمین سال متوالی با کاهش مواجه بود.
ویوک وایدیا در این باره میگوید: «گرچه درآمد بیشتر ناشی از بهبود اوضاع اقتصادی، شرایط افزایش فروش را مهیا کرد، اما موانعی مانند فشارهای تورمی و کمبودن عرضه پول تاحدی تاثیر معکوس بر بازار گذاشت.»
در سال۲۰۱۷ فروش خودروهای سواری بهحدود ۵۲۶هزارو۶۰۳دستگاه رسید که نسبتبه سال۲۰۱۶ با رشدی ۲٫۳درصدی همراه بود.
بازار خودروهای چندمنظوره که با فروش بالای خودروهایی ماند هوندا BR-V حمایت میشد، نسبتبه سال گذشته رشدی ۲۷٫۲درصدی داشت. بازار خودروهای سواری نیز رشدی حاشیهای را تجربه کرد، درحالیکه ونها و مدلهای شاسیبلند با کاهش فروش مواجه بودند.
در بازار خودروهای سواری پرودوآ همچنان با ۴۰٫۱درصد از سهم بازار پرفروشترین خودرو محسوب میشود و هوندا هم با دراختیار داشتن ۲۱٫۱درصد از سهم بازار در مقام دوم قرار دارد.
آقای وایدیا گفت:«پرودوآ بهرغم ازدستدادن مقداری از سهم بازار خود، همچنان پیشتاز بازار خودروهای سواری است و مدلهای پرطرفدار این برند مالزیایی مانند اکسیا و بتزا به این سهم بالا کمک میکند. هوندا هم با فروش بالای مدلهای جدید ازجمله هوندا BR-V و هوندا CR-V، شاهد افزایش چشمگیری در سهم بازار خود بوده است.»
طبق گفته موسسه فراستاندسالیوان فروش خودروهای تجاری با ۴٫۵درصد کاهش نسبتبه سال ۲۰۱۷ به ۶۲هزارو۶۰۶دستگاه رسیده است.
عملکرد ناپایدار رینگیت تاثیر زیادی بر وامها و هزینههای عملیاتی گذاشته و در عین حال نرخ تورم به خرج کردن با ملاحظهتر منجر شده است.
آقای وایدیا افزود: « باید درنظر داشت رشد اقتصادی و پروژههای بزرگی مانند ریل پرسرعت (HSR) و بزرگراههای پانبورنو بهعنوان عواملی برای بهبود دیرهنگام اوضاع بازار در اواخر سال۲۰۱۷ عمل کنند.»
تویوتا با دراختیارداشتن ۳۵درصد از سهم بازار خودروهای تجاری همچنان در این بخش بهعنوان پیشتاز بازار مالزی بهشمار میرود.
در سال ۲۰۱۷ تویوتا موفق شد بخش عمدهای از سهم بازار از دست رفته خود در سال ۲۰۱۶ را به لطف فروش بالای تویوتا هایلوکس بهدست آورد.
ایسوزو و نیسان نیز به ترتیب با ۱۹٫۱درصد و ۱۱٫۶درصد از سهم بازار توانستند در سال ۲۰۱۷ موقعیت خود را در بازار این کشور تثبیت کنند.